Slechts 24% van de Microsoft Partners heeft zijn propositie goed op de website staan
Blog

Slechts 24% van de Microsoft Partners heeft een goede propositie op haar website staan

Door Make Marketing Magic op 18 juli 2023.

76% van de Microsoft Partners moet zijn propositie verbeteren. Zo, dat is nogal een statement. Wat we hiermee bedoelen? De meeste partners hebben het vooral over wat ze doen, en niet waarom ze het doen en welk probleem ze oplossen. Uit ons onderzoek onder 1.604 Microsoft Partners blijkt dat er bij 76% nog ruimte is voor verbetering. Want juist in een markt met veel concurrentie is het belangrijk om je te onderscheiden. De beste manier om dat te doen? Met je propositie. 

Propositie is een breed begrip. Het woord wordt gebruikt van pricing tot waardepropositie. In deze blog bedoelen wij hoe jij je online positioneert: jouw kernboodschap. De eerste drie zinnen op je homepage, je elevator pitch. Ofwel: de dingen die je potentiële klant ziet als hij binnen drie seconden wil weten wie je bent. 

Waarom is je propositie belangrijk?

Wij spreken elke dag met Microsoft partners over hun marketing en propositie. Vooral op een goede propositie lopen ze vast. Want juist als ondernemer is dit dubbel moeilijk omdat je vanuit passie, geloof, kennis en kunde jouw bedrijf bent begonnen. En daar praat je graag over. Snappen we!

Maar voor Microsoft partners is dit dubbel complex, omdat ze vaak uit de inhoud komen. Echte vakmensen. Technische experts. Vanuit passie gaat het gesprek vaak snel over de techniek. En dat is nou precies wat je doelgroep moeilijk vindt en vaak niet zo goed begrijpt. Een goede propositie gaat namelijk niet over wat je kan, maar over welk probleem je oplost. En daar gaan veel partners de mist in. 

Een goede propositie is:

  • Kort. Je wilt in één oogopslag vertellen welke waarde je toevoegt.
  • Begrijpelijk. Als je erover na moet denken, dan onthoud je hem niet. 
  • Herkenbaar. Een potentiële klant moet denken “dit gaat over mij!”
  • Kans. De beste proposities gaan over een kans. Nadat ze jouw propositie lezen snapt de potentiële klant dat zijn leven beter wordt van jou. 

Wat is een propositie niet?

We lezen ook veel proposities die eigenlijk geen propositie zijn. Dat komt omdat ze voelen als waarde, maar eigenlijk “gewoon” zijn geworden. Bijvoorbeeld omdat iedereen het zegt. Of omdat het inherent is aan het product dat je verkoopt. 

Een goede propositie is dus vooral niet:

  • Wij leveren kwaliteit. Niemand beweert dat ‘ie geen kwaliteit levert. Op kwaliteit kun je je dus in je dienstverlening onderscheiden, maar niet als je nog aan het verkopen bent
  • Wij denken mee. Niemand denkt tegen zijn klanten in. 
  • Wij verkopen Microsoft 365. Jij, maar nog duizenden anderen ook. In Nederland alleen al.
  • Wij ontzorgen. Niemand wil zeggen dat ‘ie zijn klanten extra werk bezorgd. 

Hoe kun je het beter doen

Voel je je nu een beetje ongemakkelijk over je eigen website? Snappen we. Een goede propositie is niet makkelijk. Echt niet. Hieronder een paar tips om je eigen propositie aan te scherpen. 

  1. Laat het over je doelgroep gaan, niet over jezelf. Welk probleem los je voor hen op?
  2. Voeg het resultaat toe in je propositie. Wat is de uitkomst als je met elkaar aan de slag gaat. 
  3. Praat erover. Bel eens 10 klanten over je idee voor een propositie en vraag of ze het vinden passen. 
  4. Blijf hem aanscherpen. Begin ergens en blijf  je propositie ontwikkelen. Tegenwoordig staat alles online dus je kunt hem altijd aanscherpen als dat nodig is. 

Ik wil wel weten hoe ik ervoor sta

We deden al onderzoek onder 1.604 Microsoft Partners. Zo weten we dus dat er bij 76% nog ruimte is voor verbetering in de propositie. Wil jij checken hoe jij het doet ten opzichte van hen? Doe dan onze Online Presence Assessment. Dan kijken wij hoe je ervoor staat online. 

Beetje inspiratie nodig?

Weten wat we nou echt goede proposities vinden? Hieronder een paar mooie voorbeelden!

MostWare

Slack

Wortell

HubSpot

Okee, check mijn website!

We deden al onderzoek onder 1.604 Microsoft Partners. Zo weten we dus dat er bij 76% nog ruimte is voor verbetering in de propositie. Wil jij checken hoe jij het doet ten opzichte van hen? Doe dan onze Online Presence Assessment. Dan kijken wij hoe je ervoor staat online.