Met zo'n vacature vind je nieuw talent
Blog

Met zo’n vacature vind je nieuw talent

Door Make Marketing Magic op 21 juli 2023.

Nieuw, fris, fantastisch talent, wie zit er niet om te springen? En hoe ingewikkeld is het in deze tijd om nieuwe mensen te vinden die bij je passen? Wij krijgen veel vragen over hoe marketing daarbij kan helpen. En dat is best een lastige vraag. Want er is nou eenmaal geen pasklaar antwoord, geen magic trick, maar een paar dingen weten we wel. Hierbij! 

Branding & leiderschap

Talent wil werken op een plek waar ze kunnen leren en groeien. Een plek die de beste is in de markt. Waar ze zich thuis kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Goede salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet langer onderscheidend. Het gaat om de mensen, om de missie en om de kansen in de toekomst. 

Door content te maken waaruit blijkt dat je weet waar je het over hebt, kun je mensen aan je binden. Je over ons verhaal moet helder en echt zijn, je tofste klanten moeten op je website staan en je visie moet overal doorschemeren. Je content moet uitstralen dat jij een leider bent in je markt. Met andere woorden: je moet authentiek zijn. Want een authentieke brand werkt als een magneet.  

Heb je dit staan? Dan kunnen mensen heel goed bepalen of ze bij je passen. 

Bereik & gaan

Je wilt niet het best bewaarde geheim van Nederland zijn, toch? Want dan kunnen kandidaten je niet vinden. Daarom is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Op alle kanalen. 

Het is dus ook belangrijk om meer mensen te bereiken dan je bestaande klanten, je achternicht en je buurman. 

Dit kun je organisch doen, door je achternicht en buurman je vacatures en blogs te laten delen. Maar je kunt ook het lot een beetje helpen. Voer campagne op je Werken Bij-website, promoot je vacatures onder bekenden en onbekenden, bijvoorbeeld via LinkedIn. 

Vacature & feedback

Als je nieuwe mensen zoekt, kan je niet zonder steengoede vacaturetekst. Hoe jij iemand omschrijft, is misschien niet hoe iemand zichzelf omschrijft. Daarom is het – juist bij een vacature – extreem belangrijk dat je je inleeft in je potentiële nieuwe werknemer. 

Wat voor soort functietitels zou hij of zij kunnen zoeken? Focussen ze zich meer op cultuur en team, of meer op de werkzaamheden? En durf je in de vacaturetekst echt te zijn wie je als bedrijf bent. Durf je anders, uniek en persoonlijk te zijn.

Tijdens de sollicitaties die we nu hebben, vragen we altijd waarom mensen hebben gereageerd op onze vacature. En 9 van de 10 keer is het antwoord: “De vacaturetekst sprak me ontzettend aan. Ik kreeg een heel goed beeld van de functie én van jullie als bedrijf.” 

Het is goed om te weten dat dit inmiddels versie 6 is van deze vacature. We hebben hem steeds aangescherpt na aanleiding van feedback van kandidaten en van onze eigen mensen. Het resultaat? Steeds vaker sollicitanten die écht bij ons passen. 

Er is helaas niet één briljante formule die je gaat helpen aan jouw nieuwe talent. Het is een kwestie van proberen, er bovenop zitten en het steeds een beetje beter doen. 

Laat weten als we je ergens mee kunnen helpen. 

Op zoek naar nieuw, fris en fantastisch talent dat écht bij je bedrijf past? Wij helpen je graag met het vinden en binden van de juiste mensen! Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en laat ons jouw merk tot een magneet maken voor potentiële talenten.