5 stappen naar LinkedIn campagnes die voor geen meter converteren
Blog

5 stappen naar LinkedIn campagnes die voor geen meter converteren

Door Make Marketing Magic op 30 oktober 2023.

LinkedIn, het go-to platform voor B2B-marketing, maar ook het mijnenveld waar vele advertentiecampagnes ten onder gaan.

Tot frustratie van menig ondernemer en marketeer slurpt LinkedIn het mediabudget op zonder er al te veel voor terug te geven.

Al die moeite, al die tijd, en al die goede hoop, en dan toch niet altijd resultaat. Je wordt er bijna sarcastisch van.

Daarom dachten deze keer. We draaien hem om. En dus leggen we in deze blog uit hoe je dramatisch slechte LinkedIn campagnes neerzet. 

Op die manier kunnen de resultaten alleen maar meevallen! 

De vijf stappen om te zorgen dat je advertenties voor geen meter converteren

Stap 1: Mik op alle gebruikers van LinkedIn

Wie heeft er een doelgroep nodig? Richt je advertenties op iedereen op LinkedIn. Zolang je budget groot genoeg is, bereik je alle gebruikers op LinkedIn, en dus jouw potentiële klanten ook.

Stap 2: Gok het juiste aanbod

Waarom tijd verspillen aan onderzoek? Gok gewoon wie je klanten zouden kunnen zijn en wat hun problemen zijn. Op die manier heb je een aanbod waarvan de kans groot is dat het niemand echt aanspreekt. En dat willen we! 

Het laatste wat je wilt is een aanbod dat zo goed aansluit bij de uitdagingen van je doelgroep dat klanten het aan anderen doorvertellen. 

Stap 3: Maak een vage boodschap.

Zorg ervoor dat je advertenties zo vaag mogelijk zijn. Hoe vager hoe beter. Dus hou het breed, praat in algemeenheden en hou het zo conceptueel mogelijk. 

Hoe verder je af staat van de dagelijkse praktijk van de lezer hoe beter. Op die manier weet hij of zij namelijk niet precies hoe ze jouw bedrijf moeten categoriseren in hun hoofd. 

Dit maakt het later weer extra moeilijk om aan je te denken als ze een probleem hebben dat jij kan oplossen. Top!

Stap 4: Gebruik het liefste stock foto’s.

Mensen hebben het druk. Maak daar gebruik van!

Want als je foto’s gebruikt waarvan mensen kunnen zien dat ze algemeen zijn, scrollen ze direct door. Dat bespaart ze weer tijd. 

Pas dus op dat je je foto’s en visuals niet te uniek maakt. Want voor je het weet trek je de aandacht van je doelgroep! Doodeng.

Stap 5: Vermijd A/B-Testen en optimalisatie als kiespijn.

Eén advertentie is genoeg. Durf er niet aan te denken om variaties te maken. Dat kost alleen maar extra tijd en geld, en daar hebben we geen zin in.

Hou het makkelijk en ga ervanuit dat de eerste versie die je maakt sowieso de beste is. Dat testen duurt allemaal maar lang. 

En waarom zou je überhaupt willen weten welke advertentie beter presteert?

Conclusie

Zo. Lekker. Die kan van de to-do lijst. Onze marketing campagne zonder resultaat staat. Alles wat er nu gaat gebeuren kan alleen maar meevallen. En dat is ook wel eens lekker!

Blijf consistent, en wij beloven dat je je marketing budget met een gerust hart blijft verspillen.

Als je wel succes wilt behalen, doe dan het tegenovergestelde… 🙂