Blog

Jouw website? Je hebt 10 seconden om iemand in te pakken!

  • 13-02-2018
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de eerste 10 seconden van websitebezoek cruciaal zijn. Net als bij fysieke ontmoetingen zijn het de eerste paar seconden waarin ons brein een oordeel velt: ja of nee. En bij dat eerste ‘onbewuste’ oordeel blijven we vaak. Daarom moet je als bedrijf met je website een verplettende eerste indruk achterlaten. Je moet fascineren, prikkelen en de lezer moet denken: ‘Hé dit zou zo maar eens iets voor mij kunnen zijn.

Wees jezelf

Durf jezelf te zijn en niet een slap aftreksel van jezelf of van een ander. Authentieke mensen zijn extreem aantrekkelijk. Authentieke bedrijven ook. Bedrijven die weten wat hun identiteit is, weten waarin ze geloven en weten wat hun bestaansrecht is, onderscheiden zich van anderen. Of zoals Simon Sinek zegt: ‘Authenticiteit is echt geloof hebben in wat je doet en echt doen wat je belooft. Als je dit weet uit te stralen op je website – in woord en beeld – weet je mensen te raken.

Wees helder

Goed en helder vertellen wat je kan betekenen voor je doelgroep is van onschatbare waarde. Veel bedrijven willen serieus genomen worden door anderen en gaan dan ingewikkeld communiceren. Ze gebruiken moeilijke woorden, lastige zinnen en jargon. Met als resultaat dat eigenlijk niemand snapt wat ze nou eigenlijk willen zeggen. Mensen willen begrijpen wat ze lezen anders haken ze af. Zeker online waar mensen meer scannen dan lezen. Dus doe gewoon en leg in normaal – voor iedere leek te begrijpen – Nederlands uit wat je doet.

Wees relevant

Tijdens een etentje met iemand die je nog nooit ontmoet hebt ga je ook niet oeverloos alleen maar over jezelf zitten kletsen. Een succesvolle date valt of staat met luisteren en oprechte interesse. En natuurlijk laat je daarnaast ook iets van jezelf zien. Dit is ook de succesformule voor een goede website. Zorg dat je weet wat er bij je doelgroep speelt, luister naar hun problemen en uitdagingen en ga daarop in. Zorg dat je op de homepage van je website al het probleem van je doelgroep kort en krachtig formuleert. Dan weten ze dat ze bij jou aan het goede adres zijn en duiken dieper je site in. En dat is het begin van een relatie.

Wees uniek

Ieder bedrijf is uniek. Ook al zijn er duizenden bedrijven die cloudoplossingen verkopen, jouw bedrijf is uniek omdat het jouw bedrijf is. Omdat jouw energie erin zit. Jouw visie, jouw ideeën en omdat jouw mensen er werken. Daarin onderscheid je je van de rest en dat moet je dus laten zien. Vaak zit het unieke van een bedrijf niet in het product of in de dienst die ze leveren, maar in de manier hoe ze dat doen, waarom ze dat doen en met wie ze dat doen. Vertel dus waarom jullie doen wat jullie doen en hoe jullie dat doen.

Wees attent

Als je wilt dat je iemand nog eens ziet na een eerste ontmoeting moet je initiatief nemen. In the real world en ook online. We weten allemaal dat de dooddoener: “Ik bel je nog’, zelden iets moois oplevert. Je moet niet afwachten maar in actie komen. Ook als het gaat om je websitebezoekers. En toch doen we dit niet. We stoppen veel tijd, geld en moeite in het maken van een website en in het generen van websitebezoek en vervolgens doen we niets. We laten de mensen en bedrijven die onze site bezoeken gewoon weer gaan en dat is eeuwig zonde. Ze zitten namelijk niet voor niets op je website. Ze zijn op zoek naar iets. En dus moet je ze opvolgen.

Wees slim

Bedenk wat je wilt dat mensen doen als ze je website bezoeken. Want mensen die je site bezoeken zijn leads en die moet je nooit laten lopen. Met een goede call to action kun je iemand verleiden iets te doen. Bijvoorbeeld het downloaden van een whitepaper, het bezoeken van een event of het aanvragen van een advies. Verzamel emailadressen en telefoonnummers en ga niet zitten wachten tot zij contact met jou zoeken maar neem zelf actie en deel je kennis en ervaring. Zo ontstaan duurzame relaties en dat is wat je als bedrijf wilt.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.