online marketing uitbesteden
Blog

Online marketing uitbesteden of zelf doen? Wat is de beste keuze?

Door Make Marketing Magic op 17 februari 2022.

Als ondernemer wil je groeien. Om te groeien moet je zichtbaar zijn. En om zichtbaar te zijn, moet je aan marketing doen. Ga je dat er zelf ‘even’ bij doen, huur je een dure marketeer in of ga je op zoek naar een partner? Kortom, online marketing uitbesteden of zelf doen?

In deze blog bespreken we de voors en de tegens.

Zelf doen

Natuurlijk kun je zelf tot diep in de nacht proberen uit te vogelen hoe Google Ads werkt. Ik denk dat je dan al heel snel tot de conclusie komt dat dat niet is waarom je een eigen onderneming bent begonnen.

Je wil slimme IT-oplossingen verkopen, organisaties blij maken met heerlijke bedrijfslunches, je leerplatform aan de man brengen of bedrijven helpen bij verandertrajecten.

Als je de hele dag bezig had willen zijn met marketing, was je wel een marketingbureau begonnen. Snappen we.

? relatief weinig ‘out of pocket’ kosten
? kost veel tijd
? gaat ten koste van je core business
? mist kennis en ervaring

Een marketeer inhuren

De eerste gedachte die bij je opkomt is misschien om een marketeer in te huren. Maar think twice!

Als je met online marketing aan de slag wil, moet je niet alleen kennis hebben van content marketing, maar ook van SEO, Google AdWords, online adverteren én je moet inzicht hebben in de algoritmes van alle verschillende socialmediakanalen.

Dat houdt in dat je er met één marketeer niet bent, je hebt al snel een heel team nodig.

Als je nagaat dat een junior online marketeer al snel zo’n 2.500 euro per maand verdient, hoef je geen rekenwonder te zijn om te bedenken dat het neerzetten van een volwaardig team een fikse investering is.

En dan moet je nog zorgen dat elk teamlid zijn kennis goed bijhoudt. In de wereld van online marketing is de kennis van vandaag morgen al verouderd.

? flexibiliteit
? kennis in huis
? hoge kosten
? zelf tools aanschaffen
? kost veel tijd (je moet de boel ook nog aansturen)
? onvoldoende skills in huis voor een volledige aanpak

Een marketingteam inhuren

Maar… misschien heb je wel budget om een heel team in te huren! Een investering die zich met de tijd ongetwijfeld terugverdient. Je hebt dan immers alle kennis van marketing in huis.

Je werkt met een team dat jouw bedrijf, jouw product, jouw dienstverlening en jouw waarden van haver tot gort kent en dat zich ‘alleen’ druk hoeft te maken om jouw belangen. 

Geen gedoe met coördinatie met externe partijen, maar gewoon je eigen killerteam!

? flexibiliteit
? kennis in huis
? zeer hoge kosten
? zelf tools aanschaffen
? kost veel tijd (aansturen blijft tijd kosten)
? komt (vaak) traag op gang

Online marketing uitbesteden

Heb je geen dik marketingbudget of zie je het helemaal niet zitten om je druk te maken of je marketingteam wel winstgevend is?

Online marketing uitbesteden aan een goede partner geeft je ‘best of both worlds’.

Je kunt profiteren van jarenlange kennis en ervaring en gebruikmaken van bewezen marketingtools, zonder dat het je de kop kost.

Van content tot advertising en van data tot strategie, alles wordt voor je geregeld. Jij hoeft alleen maar af en toe wat van je kennis van de markt te delen, zodat de content optimaal is afgestemd op jouw doelgroep.

Zo helpt een partner je de voorwaarden te scheppen om te kunnen verkopen. En daar word je als ondernemer wél blij van, toch?

? kennis beschikbaar wanneer het nodig is
? kosten in balans
? tools zijn beschikbaar
? snel schakelen
? alle skills en ervaring zijn aanwezig
? het vinden van de juiste partner kan soms even duren

Online marketing uitbesteden als abonnement?

Als ondernemer wil je werken aan je ondernemersdroom en wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan marketing en sales. Wij snappen dat.

Daarom bieden wij al onze kennis en mankracht in abonnementsvorm aan. Zo zijn wij de brains én de handjes van jouw B2B-marketing.

Jouw online marketingbureau dus.

Wil je eens verder praten? Meld je dan aan voor een van onze evenementen voor ondernemers – live of online of plan via ons contactformulier een gesprek in met mij of een van mijn collega’s.