LinkedIn-InMail inzetten? Zo werkt het wel!
Blog

LinkedIn-InMail inzetten? Zo werkt het wel!

Door Make Marketing Magic op 6 juli 2020.

We hebben er allemaal weleens een ontvangen op ons LinkedIn-account: een InMail. Misschien was je ervaring niet heel positief en weerhoudt dat je ervan zelf InMail in te zetten. Niet nodig. LinkedIn heeft het beleid rondom InMails aangepast en daarmee is het een goede tool geworden om in te zetten in je salesproces. Youri Kuper legt uit hoe het zit.

No cure, no pay

Wanneer je een Premium LinkedIn-account hebt, kun je rechtstreeks berichten sturen naar een ander LinkedIn-lid met wie je geen connectie hebt. In het – recente – verleden was het zo dat je een bepaald aantal InMails cadeau kreeg van LinkedIn. Wilde je meer InMails versturen dan bij je abonnement inbegrepen zaten, dan kocht je er gewoon meer. Gebruikte je een InMail en werd er niet gereageerd, dan werd je credit voor dat bericht weer toegevoegd aan je account. Een verkapte uitnodiging dus om de hele wereld te bombarderen met InMails. Want niet geschoten is altijd mis, toch?

Beloning voor goed doordachte mails

Dat de LinkedIn-mensheid dat snel beu werd, is behoorlijk logisch. Daarom heeft LinkedIn zijn InMail-beleid omgedraaid. Elke keer als je een InMail verstuurt, gaat er een credit van je account af. Blijft je InMail onbeantwoord, dan is je credit verloren. Maar krijg je daarentegen wel een reactie, dan krijg je je credit retour. Reden dus om heel goed na te denken over wat je verstuurt via InMail.

Kort en persoonlijk

Maandelijks gaan er miljoenen InMails de digitale deur uit. Door kunstmatige intelligentie in te zetten, heeft LinkedIn weten te analyseren wat werkt en wat niet. En wat blijkt? Mails die kort en persoonlijk zijn, werken het best. Persoonlijk betekent in dit geval ook echt persoonlijk. Onderzoek het profiel van degene aan wie je een InMail wilt sturen en zoek naar gemeenschappelijke interesses, connecties of werkervaringen en gebruik dat. Zorg dat niet alleen je bericht persoonlijk is, maar dat je ook direct in de onderwerpregel al een personal touch aanbrengt. Met kort bedoelen we niet een beetje kort maar echt kort. Berichten van dertig tot maximaal vijftig woorden werken het best. Hoe korter de mail, hoe hoger het responspercentage. Aan jou de uitdaging om in die paar woorden te vertellen welk probleem je oplost en hoe je oplossing werkt, zonder dat het een reclamepraatje wordt.

Getriggerd?

Natuurlijk weet je zelf heel goed hoe je je potentiële klanten het best benadert. Maar zoek je toch naar structuur en wil je gebruik maken van onze ervaring? Doe mee aan een van onze (online) evenementen of plan een gesprek met mij of een van mijn gepassioneerde collega’s.

Youri Kuper

Zie ook: B2B marketing, E-mail marketing b2b, Marketing automation, Content marketing